Photobooth -teaser

Comment

Photobooth -teaser

Tässä kuvassa on näkyvillä ensimmäinen testiversio kesällä käyttöön tulevasta Photobooth -palvelusta. Käytin sukulaisia hyväksi sukujuhlassa ja kokeilimme photoboothin toimivuutta. Se vaatii vielä pientä hienosäätöä, mutta hyvältä näyttää jo tässä vaiheessa.

Photoboothin tarkoituksena on antaa häävieraille mahdollisuus ottaa itsestään muistoksi studiotasoisia potrettikuvia hääparin saadessa nämä kuvat myös itselleen.

Taustana toimii Lastoliten Hilite, joka valaistaan sisältä ja otetuista kuvista tulee high key -kuvia. Käytännössä tausta on hyvin valkoinen, jopa puhkipalanut ja kuvattavat erottuvat hyvin valkoisen taustan edessä. Kuva näkyy ottamisen jälkeen iPadilla, josta vieraat voivat halutessaan lähettää ottamiaan kuvia itselleen sähköpostitse. 

Palaan tarkemmin asiaan, kunhan saan hiottua Photoboothista vielä paremmin toimivan version. Photobooth -paketti tulee tarjolle lisäpakettina koko päivän hääkuvaukseen hyvin kohtuulliseen hintaan lähiaikoina.

Comment

Kuvien varmuuskopioinnista

1 Comment

Kuvien varmuuskopioinnista

Jos kuvaa ei ole olemassa kolmena kappaleena, sitä ei ole olemassa.
— Vapaasti suomennettuna jonkun viisaan kirjoituksista

Ylläoleva tarkoittaa sitä, että tiedoston pitäisi olla: 

  1. Käytettävissä olevana tiedostona omalla tietokoneella.
  2. Varmuuskopioituna ulkoiselle kovalevylle, joka ei ole kiinni tietokoneessa.
  3. Varmuuskopioituna pilveen tai jonnekin kodin ulkopuolelle.

Säilytän itse tämän periaatteen mukaisesti ottamiani valokuvia, olivat ne sitten oman elämäni tallentamista tai asiakkaideni hääkuvia.

Ottamani valokuvat ovat säilössä kuvien editointiin käyttämälläni iMacilla, josta menee automaattinen varmuuskopio ulkoiselle varmennetulle kiintolevylle. Tämän lisäksi minulla on kaksi ulkoista kovalevyä, joihin varmuuskopioin säännöllisesti aina ottamani kuvat. Toista säilytän kotonani paloturvakaapissa ja toinen kovalevy on toisessa rakennuksessa. Viimeisenä varmuuskopiona valokuvat on tallennettu Backblaze -nimiseen pilvipalveluun, jossa ne on salattu erittäin pitkällä salasanalla.

Kaiken järjen mukaan kaikki säilytettäväksi merkitsemäni valokuvat on palautettavissa jostain näistä varmuuskopioista. Osui kohdalle sitten levyrikko tai tulipalo. Samaten, jos joltakulta asiakkaaltani häviäisi heistä ottamani valokuvat syystä tai toisesta, ne ovat aina* saatavissa minulta.

*Tähän nyt on tietysti laitettava se, että teen kaikkeni kuvien säilyttämiseksi. Vastuuvapauslausekkeena tosin sanottakoon, että en ole vastuussa kuvien säilyttämisestä sen jälkeen, kun olen ne kerran toimittanut asiakkaalleni.

1 Comment

Kiitoskorteista

Comment

Kiitoskorteista

Aina välillä hääparit kysyvät, saako kauttani tilattua kiitoskortteja. Nyt sekin onnistuu. Kiitoskorttien hinnat katsotaan aina erikseen hääparin kanssa. Comment

Häät kuvaesityksenä

Comment

Häät kuvaesityksenä

Olen miettinyt, kuinka asiakkaani voisivat näyttää ystävilleen ja sukulaisilleen tiivistelmän häistään mukavasti. Yksi vaihtoehto olisi käsin sidottu valokuva-albumi, toinen taas kuvaesitys.

Maailmalla on pikkuhiljaa levinnyt hääkuvaajien keskuudessa tapa tehdä asiakkaille kuvaesitys häistä. Jossain vaiheessa joku keksi yhdistää kuvaesitykseen myös liikkuvaa kuvaa, varsinkin kun nykyaikaiset digijärjestelmäkamerat tuottavat sitä helposti ja hyvälaatuisena. Olen seurannut tuota trendiä ja pohtinut itselleni sopivaa toteutustapaa. Amerikassa tuntui yleistyneen valmiiden kuvaesityspohjien käyttäminen, kuvien taustalla saattoi lennellä sydämiä tai jotain muuta häärekvisiittaa. Kuvat jäivät mielestäni hieman sivualalle.

Omaan tyyliini sopii parhaiten kuvaesityksen tekeminen huolellisesti omin käsin ilman valmiita pohjia. Valitsen tarkkaan esitykseen tulevat kuvat ja mietin myös muun toteutuksen. Tällä tavalla lopputulos on sellainen, että kehtaan antaa sen asiakkailleni.

Tästä eteenpäin koko päivän hääkuvauspakettini sisältävät aina huolella tehdyn kuvaesityksen, kuten tässä alla Kirsin ja Janin häistä. Kuvaesitys on HD-laatuinen videotiedosto, jonka voi ladata helposti esim. Youtubeen tai siirtää katsottavaksi omaan kännykkään tai tablettiin.

Comment

Valokuvat asiakkailleni usb-muistitikuilla

Comment

Valokuvat asiakkailleni usb-muistitikuilla

Aloitellessani valokuvaajan uraa toimitin valokuvat asiakkailleni aina cd tai dvd-levyllä, johon olin tehnyt originaalit kannet. Niiden levyjen kanssa tosin oli jonkin verran ongelmia. Jostain syystä levyn polttaminen ei aina onnistunut tai asiakkaan tietokone ei pystynyt lukemaan levyä, jonka oma koneeni pystyi lukemaan. Aloin miettiä vaihtoehtoista ja varmempaa tapaa kuvien toimittamista varten ja päädyin usb-muistitikkuihin. Alussa käyttämäni muistitikut olivat ihan tavallisia kaupasta ostettuja muistitikkuja, sellaisia joita itsellenikin olisin ostanut omaa käyttöäni varten. Nyt siihen tuli muutos.

Pyysin Lemetyisen Jarkkoa Katsedesignista suunnittelemaan yritykselleni logon, käyntikortit, tarrat ja kirjepohjat. Samalla etsiskelin firmaani varten brändättyjen usb-muistitikkujen toimittajaa, jonka löysinkin Brittein saarilta. Kun Jarkko oli saanut logoni valmiiksi, tilasin itselleni erän muistitikkuja asiakkaitani varten. Tästä eteenpäin toimitan kuvat asiakkailleni laadukkailla muistitikuilla säilytyskotelon kera.

Comment